Ga terug
+ servings
donkere-chocolade-bacon-cupcakes-recept

Donkere Chocolade Bacon Cupcakes Recept

Heerlijke donkere chocolade cupcakes met een verrassende twist van krokante bacon.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Cupcake Ingrediënten

  • 150 g Bloem
  • 50 g Cacaopoeder
  • 1 tl Bakpoeder
  • 0.5 tl Zout
  • 200 g Suiker
  • 2 Eieren
  • 120 ml Melk
  • 120 ml Plantaardige olie
  • 1 tl Vanille-extract
  • 100 g Donkere chocolade, gehakt
  • 6 plakken Bacon, krokant gebakken en verkruimeld

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.
  2. In een grote kom, meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
  3. In een andere kom, klop suiker en eieren tot licht en luchtig. Voeg melk, olie en vanille-extract toe en meng goed.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot net gecombineerd. Roer de gehakte chocolade en verkruimelde bacon erdoor.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffin vormpjes en bak 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 300mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bacon, Chocolade, Cupcakes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!