Deens Gebak Recept
Heerlijk Deens gebak, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Bloem
- 150 g Suiker
- 100 g Boter gesmolten
- 2 Eieren
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Vanille-extract
- 100 ml Melk
Verwarm de oven voor op 180°C.
In een mengkom, klop de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel.
Voeg de gesmolten boter en vanille-extract toe en meng goed.
Zeef de bloem en bakpoeder samen en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel, afwisselend met de melk.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende 30 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat het gebak afkoelen voordat je het aansnijdt en serveert.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg