Go Back
+ servings
deens-gebak-recept

Deens Gebak Recept

Heerlijk Deens gebak, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totale Tijd: 50 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Danish, Deens
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 100 g Boter gesmolten
  • 2 Eieren
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Vanille-extract
  • 100 ml Melk

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een mengkom, klop de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg de gesmolten boter en vanille-extract toe en meng goed.
  4. Zeef de bloem en bakpoeder samen en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel, afwisselend met de melk.
  5. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende 30 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat het gebak afkoelen voordat je het aansnijdt en serveert.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cake, Gebak
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!