Ga terug
+ servings
deegkorst-recept

Deegkorst Recept

Een eenvoudig recept voor een heerlijke deegkorst.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Deegkorst Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 125 g Boter koud en in blokjes
  • 1 snufje Zout
  • 60 ml Water koud

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem en zout in een mengkom.
  2. 2. Voeg de koude boter toe en meng tot het deeg kruimelig is.
  3. 3. Voeg het koude water toe en meng tot een samenhangend deeg.
  4. 4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
  5. 5. Gebruik het deeg zoals gewenst voor je recept.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Pastry, Gebak
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!