Dadeltaart Recept
Een heerlijke dadeltaart die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Dadels, ontpit en gehakt
- 100 g Bloem
- 100 g Boter, gesmolten
- 100 g Suiker
- 2 Eieren
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Vanille-extract
- 1 snufje Zout
Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
Vet een bakvorm in en bestuif met bloem.
In een grote kom, meng de dadels, bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Voeg de gesmolten boter, eieren en vanille-extract toe. Meng goed.
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
Bak gedurende 45 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat afkoelen voor het serveren.
Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 30g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg