Ga terug
+ servings
dadeltaart-recept

Dadeltaart Recept

Een heerlijke dadeltaart die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur 5 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Dadels, ontpit en gehakt
  • 100 g Bloem
  • 100 g Boter, gesmolten
  • 100 g Suiker
  • 2 Eieren
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  2. Vet een bakvorm in en bestuif met bloem.
  3. In een grote kom, meng de dadels, bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  4. Voeg de gesmolten boter, eieren en vanille-extract toe. Meng goed.
  5. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
  6. Bak gedurende 45 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 30g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Date Cake, Dadeltaart
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!