Ga terug
+ servings
citroentaart-recept

Citroentaart Recept

Een heerlijke en verfrissende citroentaart, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Frans, French
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Deeg

  • 200 g Bloem
  • 100 g Boter koud en in blokjes
  • 50 g Suiker
  • 1 stuk Ei losgeklopt

Vulling

  • 3 stuk Citroenen sap en rasp
  • 200 g Suiker
  • 4 stuk Eieren
  • 100 g Boter gesmolten

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak het deeg door bloem, boter, suiker en ei te mengen. Kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Bekleed de taartvorm met het deeg en bak 15 minuten blind.
  4. Maak de vulling door citroensap, citroenrasp, suiker, eieren en gesmolten boter te mengen.
  5. Giet de vulling in de voorgebakken taartbodem en bak nog eens 15 minuten.
  6. Laat afkoelen en serveer.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Citroentaart, Lemon Tart
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!