Citroentaart Recept
Een heerlijke en verfrissende citroentaart, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Deeg
- 200 g Bloem
- 100 g Boter koud en in blokjes
- 50 g Suiker
- 1 stuk Ei losgeklopt
Vulling
- 3 stuk Citroenen sap en rasp
- 200 g Suiker
- 4 stuk Eieren
- 100 g Boter gesmolten
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak het deeg door bloem, boter, suiker en ei te mengen. Kneed tot een samenhangend deeg.
Bekleed de taartvorm met het deeg en bak 15 minuten blind.
Maak de vulling door citroensap, citroenrasp, suiker, eieren en gesmolten boter te mengen.
Giet de vulling in de voorgebakken taartbodem en bak nog eens 15 minuten.
Laat afkoelen en serveer.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg