Citroenroomrecept
Een heerlijk recept voor citroenroom, perfect als dessert of topping.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 ml Slagroom
- 100 g Suiker
- 2 stuks Eieren Grote eieren
- 2 stuks Citroenen Sap en rasp
Verwarm de slagroom en suiker in een steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Klop de eieren in een kom en voeg langzaam het warme roommengsel toe, terwijl je blijft kloppen.
Voeg het citroensap en de rasp toe en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
Giet de citroenroom in serveerkommen en laat afkoelen in de koelkast.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 50mg | Potassium: 150mg | Sugar: 18g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg