Citroenpuddingcake recept
Een heerlijke citroenpuddingcake die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Bloem
- 150 g Suiker
- 100 g Boter gesmolten
- 2 stuks Eieren
- 1 stuk Citroen geraspte schil en sap
- 1 tl Bakpoeder
- 1 snufje Zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
In een mengkom, klop de eieren en suiker samen tot licht en luchtig.
Voeg de gesmolten boter, citroenschil en citroensap toe. Meng goed.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg toe aan het natte mengsel. Meng tot een glad beslag.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
Bak gedurende 40 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en serveert.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Cake, Citroen, Dessert, Nagerecht