Ga terug
+ servings
citroenpuddingcake-recept

Citroenpuddingcake recept

Een heerlijke citroenpuddingcake die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: European, Europees
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 100 g Boter gesmolten
  • 2 stuks Eieren
  • 1 stuk Citroen geraspte schil en sap
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een mengkom, klop de eieren en suiker samen tot licht en luchtig.
  3. Voeg de gesmolten boter, citroenschil en citroensap toe. Meng goed.
  4. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg toe aan het natte mengsel. Meng tot een glad beslag.
  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  6. Bak gedurende 40 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en serveert.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cake, Citroen, Dessert, Nagerecht
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!