Ga terug
+ servings
citroenbroodrecept

Citroenbroodrecept

Een heerlijk en eenvoudig citroenbroodrecept.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: European, Europees
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 stuk Citroen, geraspt en geperst
  • 100 g Boter, gesmolten
  • 2 stuks Eieren
  • 120 ml Melk

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een grote kom, meng de bloem, suiker en bakpoeder.
  3. Voeg de geraspte citroenschil toe.
  4. In een andere kom, klop de eieren, gesmolten boter, melk en citroensap samen.
  5. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  7. Bak gedurende 45 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat afkoelen voor het snijden en serveren.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Citroenbrood, Lemon Bread
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!