Citroenbroodrecept
Een heerlijk en eenvoudig citroenbroodrecept.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Bloem
- 150 g Suiker
- 1 tl Bakpoeder
- 1 stuk Citroen, geraspt en geperst
- 100 g Boter, gesmolten
- 2 stuks Eieren
- 120 ml Melk
Verwarm de oven voor op 180°C.
In een grote kom, meng de bloem, suiker en bakpoeder.
Voeg de geraspte citroenschil toe.
In een andere kom, klop de eieren, gesmolten boter, melk en citroensap samen.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
Bak gedurende 45 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat afkoelen voor het snijden en serveren.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Citroenbrood, Lemon Bread