Citroen Meringue Cheesecake Recept
Een heerlijke citroen meringue cheesecake.
Print Recept
Pin Dit
Cheesecake
- 200 g digestive biscuits
- 100 g melted butter
- 500 g cream cheese
- 200 g sugar
- 3 eggs
- 1 teaspoon vanilla extract
- 2 lemons (zest and juice)
- 3 egg whites
- 150 g sugar (for meringue)
Verwarm de oven voor op 160°C.
Verkruimel de koekjes en meng met gesmolten boter. Druk in een springvorm.
Klop roomkaas en suiker tot een glad mengsel. Voeg eieren één voor één toe, dan vanille, citroenrasp en sap.
Giet het mengsel over de koekjesbodem. Bak 45 minuten.
Klop de eiwitten tot stijve pieken, voeg geleidelijk suiker toe.
Verdeel de meringue over de cheesecake en bak nog 15 minuten.
Laat afkoelen voor het serveren.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 8g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 35g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg