Ga terug
+ servings
citroen-maanzaad-pannenkoeken-recept

Citroen Maanzaad Pannenkoeken Recept

Heerlijke pannenkoeken met een vleugje citroen en knapperige maanzaadjes.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 2 el Maanzaad
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 Ei
  • 300 ml Melk
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Citroenrasp
  • 2 el Suiker
  • 1 snufje Zout
  • 30 g Boter gesmolten

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem, maanzaad, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
  2. 2. Klop in een andere kom het ei, melk, citroensap en citroenrasp samen.
  3. 3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
  4. 4. Roer de gesmolten boter erdoor.
  5. 5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in met boter of olie.
  6. 6. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en bak tot er belletjes op het oppervlak verschijnen. Draai om en bak nog 1-2 minuten.
  7. 7. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 6g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 200mg | Potassium: 120mg | Fiber: 2g | Sugar: 8g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pancakes/Pannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!