Citroen Maanzaad Pannenkoeken Recept
Heerlijke pannenkoeken met een vleugje citroen en knapperige maanzaadjes.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Bloem
- 2 el Maanzaad
- 1 tl Bakpoeder
- 1 Ei
- 300 ml Melk
- 1 el Citroensap
- 1 tl Citroenrasp
- 2 el Suiker
- 1 snufje Zout
- 30 g Boter gesmolten
1. Meng de bloem, maanzaad, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
2. Klop in een andere kom het ei, melk, citroensap en citroenrasp samen.
3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
4. Roer de gesmolten boter erdoor.
5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in met boter of olie.
6. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en bak tot er belletjes op het oppervlak verschijnen. Draai om en bak nog 1-2 minuten.
7. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer warm.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 6g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 200mg | Potassium: 120mg | Fiber: 2g | Sugar: 8g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg