Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
US Customary
Metric
Kleiner
Normaal
Groter
Ciabatta Brood Recept
Een heerlijk en eenvoudig recept voor zelfgemaakte ciabatta brood.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Kooktijd:
25
minuten
min
Totale Tijd:
45
minuten
min
Cursus:
Main Course, Hoofdgerecht
Keuken:
Italian, Italiaans
Porties:
4
porties
Calorieën:
200
kcal
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
500
g
Bloem
10
g
Zout
7
g
Droge gist
350
ml
Water
Lauw
2
el
Olijfolie
Instructies
1. Meng de bloem en zout in een grote kom.
2. Los de gist op in het lauwe water en voeg toe aan de bloem.
3. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
4. Laat het deeg rijzen tot het in omvang verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
5. Verwarm de oven voor op 220°C.
6. Vorm het deeg tot een ciabatta vorm en leg op een bakplaat.
7. Bak het brood in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot goudbruin.
Voedingswaarde
Calories:
200
kcal
|
Carbohydrates:
40
g
|
Protein:
6
g
|
Fat:
3
g
|
Saturated Fat:
0.5
g
|
Sodium:
200
mg
|
Potassium:
50
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sugar:
1
g
|
Calcium:
20
mg
|
Iron:
2
mg
Trefwoorden
Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!