Ga terug
+ servings
ciabatta-brood-recept

Ciabatta Brood Recept

Een heerlijk en eenvoudig recept voor zelfgemaakte ciabatta brood.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 10 g Zout
  • 7 g Droge gist
  • 350 ml Water Lauw
  • 2 el Olijfolie

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem en zout in een grote kom.
  2. 2. Los de gist op in het lauwe water en voeg toe aan de bloem.
  3. 3. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
  4. 4. Laat het deeg rijzen tot het in omvang verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
  5. 5. Verwarm de oven voor op 220°C.
  6. 6. Vorm het deeg tot een ciabatta vorm en leg op een bakplaat.
  7. 7. Bak het brood in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot goudbruin.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 200mg | Potassium: 50mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!