Ga terug
+ servings
chocolade-flan-taart-recept

Chocolade Flan Taart Recept

Een heerlijke chocolade flan taart die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Frans, French
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade gehakt
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 tl vanille-extract

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Klop de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel.
  4. Voeg de gesmolten chocolade, melk en vanille-extract toe aan het eimengsel en meng goed.
  5. Giet het mengsel in een ingevette taartvorm.
  6. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten.
  7. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 8g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 60mg | Potassium: 300mg | Fiber: 3g | Sugar: 35g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 150mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Chocolade, Chocolate
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!