Ga terug
+ servings
chocolade-cupcakes-recept

Chocolade Cupcakes Recept

Heerlijke chocolade cupcakes perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 40 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Cupcake Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 200 g suiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 120 ml melk op kamertemperatuur
  • 120 ml plantaardige olie
  • 2 tl vanille-extract
  • 240 ml kokend water

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een muffinblik met papieren cupcakevormpjes.
  2. In een grote kom, meng bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de eieren, melk, olie en vanille-extract toe en mix tot een glad beslag.
  4. Roer het kokende water erdoor. Het beslag zal dun zijn, maar dat is oké.
  5. Vul de cupcakevormpjes voor ⅔ met het beslag.
  6. Bak de cupcakes 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze decoreert.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcakes, Chocolade
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!