Chocolade Cheesecake Recept
Een heerlijke chocolade cheesecake die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Cheesecake Ingrediënten
- 200 g chocoladekoekjes fijn gemalen
- 100 g boter gesmolten
- 600 g roomkaas op kamertemperatuur
- 200 g suiker
- 200 g pure chocolade gesmolten en afgekoeld
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
Verwarm de oven voor op 160°C (320°F). Vet een springvorm in.
Combineer de gemalen chocoladekoekjes met de gesmolten boter en druk het mengsel in de bodem van de springvorm.
Klop de roomkaas en suiker samen tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed.
Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
Giet het mengsel over de koekjesbodem in de springvorm. Bak gedurende 60 minuten of tot de cheesecake stevig is.
Laat de cheesecake volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer gekoeld.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 8g | Fat: 30g | Saturated Fat: 18g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 300mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Cheesecake, Chocolade Cheesecake