Chocolade Bier Cupcakes Recept
Heerlijke cupcakes met een vleugje bier en chocolade, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Cupcakes
- 200 g Bloem
- 50 g Cacaopoeder
- 1 teaspoon Bakpoeder
- 1 teaspoon Baking Soda
- ½ teaspoon Zout
- 120 ml Bier
- 120 ml Melk
- 120 ml Plantaardige olie
- 2 Eieren
- 200 g Suiker
Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
In een grote kom, meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout.
In een andere kom, klop bier, melk, olie, eieren en suiker samen.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
Vul de muffinvormpjes voor ⅔ met het beslag.
Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Cupcakes, Bier, Chocolade, Cupcakes, Beer, Chocolate