Go Back
+ servings
bruine-suiker-bananenbrood-recept

Bruine Suiker Bananenbrood Recept

Een heerlijk en eenvoudig te maken bananenbrood met bruine suiker.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 1 hour
Totale Tijd: 1 hour 15 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 3 rijpe bananen geprakt
  • 100 g bruine suiker
  • 75 g boter gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 200 g bloem

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. In een grote kom, meng de geprakte bananen met de gesmolten boter.
  3. Voeg de bruine suiker, het ei en het vanille-extract toe en meng goed.
  4. Strooi het bakpoeder en zout over het mengsel en meng.
  5. Voeg de bloem toe en meng tot alles net gemengd is.
  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  7. Bak in de voorverwarmde oven voor 60 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat het bananenbrood afkoelen in de vorm voor je het eruit haalt.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 150mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Banana Bread, Bananenbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!