Ga terug
+ servings
brookies-brownie-koekjes-recept

Brookies Brownie Koekjes Recept

Een heerlijke combinatie van brownies en koekjes in één recept.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 40 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Brownie Beslag

  • 100 g boter gesmolten
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 60 g bloem
  • 40 g cacaopoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 0.5 tl zout

Koekjes Beslag

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 150 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 1 tl vanille-extract
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 100 g chocoladestukjes

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak het brownie beslag: Meng de gesmolten boter en suiker in een kom. Voeg de eieren en vanille-extract toe en meng goed. Voeg bloem, cacaopoeder en zout toe en meng tot een glad beslag.
  3. Maak het koekjes beslag: Klop de boter en bruine suiker romig. Voeg het ei en vanille-extract toe en meng goed. Voeg bloem en bakpoeder toe en meng tot een deeg. Roer de chocoladestukjes erdoor.
  4. Verdeel het brownie beslag gelijkmatig over de bakplaat. Schep het koekjes beslag in hoopjes bovenop het brownie beslag.
  5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat volledig afkoelen voordat je de brookies in stukken snijdt.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Brookies, Brownie Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!