Britse Korte Korsttaartdeeg Recept
Een eenvoudig en klassiek recept voor Britse korte korsttaartdeeg.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 125 g koude boter in blokjes
- 1 snufje zout
- 2-3 el ijswater
Doe de bloem en het zout in een mengkom.
Voeg de blokjes boter toe en wrijf ze in de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
Voeg het ijswater beetje bij beetje toe en meng tot het deeg samenkomt.
Vorm het deeg tot een schijf, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Shortcrust Pastry, Korte Korsttaartdeeg