Ga terug
+ servings
britse-korte-korsttaartdeeg-recept

Britse Korte Korsttaartdeeg Recept

Een eenvoudig en klassiek recept voor Britse korte korsttaartdeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale Tijd: 15 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: British, Brits
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter in blokjes
  • 1 snufje zout
  • 2-3 el ijswater

Instructies 

  1. Doe de bloem en het zout in een mengkom.
  2. Voeg de blokjes boter toe en wrijf ze in de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  3. Voeg het ijswater beetje bij beetje toe en meng tot het deeg samenkomt.
  4. Vorm het deeg tot een schijf, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Shortcrust Pastry, Korte Korsttaartdeeg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!