Ga terug
+ servings
brennans-iers-soda-brood-recept

Brennans Iers Soda Brood Recept

Een eenvoudig en heerlijk recept voor traditioneel Iers sodabrood.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale Tijd: 55 minuten
Cursus: Brood en Gebak, Bread and Pastry
Keuken: Iers, Irish
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Bloem gezeefd
  • 1 tl Baking soda
  • 1 tl Zout
  • 400 ml Karnemelk

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (400°F).
  2. Zeef de bloem, baking soda en zout in een grote mengkom.
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet de karnemelk erin.
  4. Roer met een houten lepel tot een zacht deeg.
  5. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed kort.
  6. Vorm het deeg tot een ronde schijf en leg het op een bakplaat.
  7. Snijd een kruis in de bovenkant van het deeg.
  8. Bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven tot het brood goudbruin is.
  9. Laat afkoelen op een rooster voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.5g | Cholesterol: 2mg | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Sodabrood, Soda Bread
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!