Brennans Iers Soda Brood Recept
Een eenvoudig en heerlijk recept voor traditioneel Iers sodabrood.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 500 g Bloem gezeefd
- 1 tl Baking soda
- 1 tl Zout
- 400 ml Karnemelk
Verwarm de oven voor op 200°C (400°F).
Zeef de bloem, baking soda en zout in een grote mengkom.
Maak een kuiltje in het midden en giet de karnemelk erin.
Roer met een houten lepel tot een zacht deeg.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed kort.
Vorm het deeg tot een ronde schijf en leg het op een bakplaat.
Snijd een kruis in de bovenkant van het deeg.
Bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven tot het brood goudbruin is.
Laat afkoelen op een rooster voor het serveren.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.5g | Cholesterol: 2mg | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Calcium: 50mg | Iron: 2mg