Go Back
+ servings
boterkoekjes-recept

Boterkoekjes Recept

Heerlijke boterkoekjes die smelten in je mond. Perfect voor bij de koffie of thee.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totale Tijd: 40 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 24 servings
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 250 g Butter room temperature
  • 200 g Sugar
  • 300 g Flour sifted
  • 1 teaspoon Vanilla Extract
  • 1 pinch Salt

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
  2. Mix de boter en suiker tot een romig geheel.
  3. Voeg de vanille-extract en zout toe en mix goed.
  4. Voeg geleidelijk de bloem toe en mix tot een glad deeg.
  5. Verdeel het deeg gelijkmatig over een ingevette bakplaat.
  6. Bak in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten of tot goudbruin.
  7. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 50mg | Potassium: 20mg | Sugar: 10g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 10mg | Iron: 0.5mg

Trefwoorden

Butter Cookies, Boterkoekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!