Ga terug
+ servings
boterdeeg-recept

Boterdeeg Recept

Een eenvoudig recept voor boterdeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale Tijd: 15 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: French, Frans
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 125 g Boter koud en in blokjes
  • 1 snufje Zout
  • 60 ml Water koud

Instructies 

  1. Doe de bloem en het zout in een kom.
  2. Voeg de koude boter toe en wrijf het met je vingers door de bloem tot het op broodkruim lijkt.
  3. Voeg het koude water toe en meng tot een deeg.
  4. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Pastry, Gebak
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!