Boekweitpannenkoekenrecept
Een eenvoudig en heerlijk recept voor boekweitpannenkoeken.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Boekweitmeel
- 500 ml Melk
- 2 Eieren
- 1 snufje Zout
- 1 el Boter voor het bakken
Doe het boekweitmeel in een kom en voeg de melk toe. Roer goed door.
Voeg de eieren en een snufje zout toe. Mix tot een glad beslag.
Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Giet een soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
Herhaal tot het beslag op is. Serveer warm.
Calories: 150kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 6g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg