Ga terug
+ servings
boekweitpannenkoekenrecept

Boekweitpannenkoekenrecept

Een eenvoudig en heerlijk recept voor boekweitpannenkoeken.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Boekweitmeel
  • 500 ml Melk
  • 2 Eieren
  • 1 snufje Zout
  • 1 el Boter voor het bakken

Instructies 

  1. Doe het boekweitmeel in een kom en voeg de melk toe. Roer goed door.
  2. Voeg de eieren en een snufje zout toe. Mix tot een glad beslag.
  3. Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Giet een soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  5. Herhaal tot het beslag op is. Serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 6g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Pancakes/Pannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!