Go Back
+ servings
bloem-cupcakes-recept

Bloem Cupcakes Recept

Heerlijke bloem cupcakes die perfect zijn voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale Tijd: 35 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Bakery, Bakkerij
Porties: 12 cupcakes
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Cupcake Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 200 g Suiker
  • 200 g Boter op kamertemperatuur
  • 4 Eieren
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 tl Bakpoeder
  • ½ tl Zout
  • 120 ml Melk

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren cupcakevormpjes in een muffinblik.
  2. Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elke toevoeging.
  4. Voeg het vanille-extract toe.
  5. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg dit afwisselend met de melk toe aan het botermengsel.
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.
  7. Bak de cupcakes 18-20 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Bloem Cupcakes, Cupcakes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!