Ga terug
+ servings
blitz-bladerdeeg-recept

Blitz Bladerdeeg Recept

Een snel en eenvoudig recept voor zelfgemaakt bladerdeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Frans, French
Porties: 4 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 250 g Boter koud en in blokjes
  • 1 tl Zout
  • 150 ml Water koud

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem en zout in een kom.
  2. 2. Voeg de blokjes boter toe en meng tot het op grove kruimels lijkt.
  3. 3. Voeg het koude water toe en meng tot een deeg.
  4. 4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
  5. 5. Vouw het deeg in drieën en rol opnieuw uit. Herhaal dit proces drie keer.
  6. 6. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast voordat je het gebruikt.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 300mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Gebak, Pastry
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!