Blauwe bessen pannenkoeken recept
Heerlijke pannenkoeken met blauwe bessen, perfect voor een lekker ontbijt of brunch.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 2 el suiker
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 300 ml melk
- 1 ei
- 50 g boter, gesmolten
- 150 g blauwe bessen
In een grote kom, meng bloem, suiker, bakpoeder en zout.
In een andere kom, klop melk, ei en gesmolten boter samen.
Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
Voeg de blauwe bessen toe en roer voorzichtig door.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in met boter of olie.
Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en bak tot er bubbels op het oppervlak verschijnen. Draai om en bak nog 1-2 minuten tot goudbruin.
Herhaal met de rest van het beslag. Serveer warm met extra blauwe bessen en stroop.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 6g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg