Ga terug
+ servings
blauwe-bessen-cupcakes-met-roomkaas-glazuur-recept

Blauwe bessen cupcakes met roomkaas glazuur recept

Heerlijke cupcakes met blauwe bessen en een romige roomkaas glazuur. Perfect voor elke gelegenheid!
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12 servings
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Cupcakes

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 1 tl Bakpoeder
  • 0.5 tl Zout
  • 120 ml Melk
  • 2 Eieren
  • 100 g Boter gesmolten
  • 150 g Blauwe bessen

Roomkaas glazuur

  • 200 g Roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 g Poedersuiker
  • 1 tl Vanille-extract

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren cupcakevormpjes in een muffinblik.
  2. In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de melk, eieren en gesmolten boter toe. Meng goed tot een glad beslag.
  4. Spatel voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.
  6. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
  8. Voor het glazuur, klop de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract samen tot een glad mengsel.
  9. Versier de afgekoelde cupcakes met het roomkaas glazuur.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcakes, Blauwe bessen, Roomkaas glazuur
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!