Blauwe bessen cupcakes met roomkaas glazuur recept
Heerlijke cupcakes met blauwe bessen en een romige roomkaas glazuur. Perfect voor elke gelegenheid!
Print Recept
Pin Dit
Cupcakes
- 200 g Bloem
- 150 g Suiker
- 1 tl Bakpoeder
- 0.5 tl Zout
- 120 ml Melk
- 2 Eieren
- 100 g Boter gesmolten
- 150 g Blauwe bessen
Roomkaas glazuur
- 200 g Roomkaas op kamertemperatuur
- 100 g Poedersuiker
- 1 tl Vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren cupcakevormpjes in een muffinblik.
In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Voeg de melk, eieren en gesmolten boter toe. Meng goed tot een glad beslag.
Spatel voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
Voor het glazuur, klop de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract samen tot een glad mengsel.
Versier de afgekoelde cupcakes met het roomkaas glazuur.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Cupcakes, Blauwe bessen, Roomkaas glazuur