Ga terug
+ servings
bladerdeeg-tomaat-taart-recept

Bladerdeeg Tomaat Taart Recept

Een heerlijke en gemakkelijke bladerdeeg tomaat taart.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 40 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 1 vel Bladerdeeg
  • 4 stuks Tomaten in plakjes gesneden
  • 100 gram Geitenkaas verkruimeld
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 theelepel Balsamicoazijn
  • naar smaak Zout en peper

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Leg de plakjes tomaat op het bladerdeeg.
  4. Strooi de verkruimelde geitenkaas over de tomaten.
  5. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  8. Laat de taart een paar minuten afkoelen voordat je hem in stukken snijdt en serveert.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 10g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 400mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Tomato Tart, Tomaten Taart
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!