Ga terug
+ servings
bladerdeeg-recept

Bladerdeeg Recept

Een eenvoudig en heerlijk bladerdeeg recept.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: French, Frans
Porties: 4 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Bladerdeeg

  • 250 g Bloem
  • 200 g Boter koud en in blokjes
  • 1 tl Zout
  • 120 ml Water koud

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem en zout in een kom.
  2. 2. Voeg de koude boter toe en meng tot het op grove kruimels lijkt.
  3. 3. Voeg het koude water toe en meng tot een deeg.
  4. 4. Rol het deeg uit, vouw het in drieën en herhaal dit proces drie keer.
  5. 5. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast voor gebruik.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 300mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 20mg | Iron: 1.5mg

Trefwoorden

Pastry, Gebak
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!