Ga terug
+ servings
bladerdeeg-met-vijgen-geitenkaas-en-gekarameliseerde-ui-recept

Bladerdeeg met vijgen, geitenkaas en gekarameliseerde ui recept

Een heerlijk bladerdeeg gerecht met vijgen, geitenkaas en gekarameliseerde ui.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 servings
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 1 pak Bladerdeeg ontdooid
  • 4 Vijgen in plakjes
  • 200 g Geitenkaas verkruimeld
  • 2 Uien in ringen
  • 2 el Boter
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 el Honing
  • Zout en peper naar smaak

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uienringen tot ze gekarameliseerd zijn.
  4. Voeg de balsamicoazijn en honing toe aan de uien en roer goed door.
  5. Verdeel de gekarameliseerde uien over het bladerdeeg.
  6. Leg de plakjes vijg en verkruimelde geitenkaas over de uien.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Bak het geheel in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  9. Serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 400mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bladerdeeg, Vijgen, Geitenkaas, Gekarameliseerde ui
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!