Bladerdeeg met vijgen, geitenkaas en gekarameliseerde ui recept
Een heerlijk bladerdeeg gerecht met vijgen, geitenkaas en gekarameliseerde ui.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 1 pak Bladerdeeg ontdooid
- 4 Vijgen in plakjes
- 200 g Geitenkaas verkruimeld
- 2 Uien in ringen
- 2 el Boter
- 1 el Balsamicoazijn
- 1 el Honing
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de uienringen tot ze gekarameliseerd zijn.
Voeg de balsamicoazijn en honing toe aan de uien en roer goed door.
Verdeel de gekarameliseerde uien over het bladerdeeg.
Leg de plakjes vijg en verkruimelde geitenkaas over de uien.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak het geheel in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Serveer warm.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 400mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Bladerdeeg, Vijgen, Geitenkaas, Gekarameliseerde ui