Ga terug
+ servings
bladerdeeg-kippen-en-preiovenschotel-recept

Bladerdeeg Kippen- en Preiovenschotel Recept

Een heerlijke ovenschotel met kip, prei en bladerdeeg. Perfect voor een gezellige maaltijd.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 servings
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 500 g Chicken Breast diced
  • 2 stalks Leek sliced
  • 1 sheet Puff Pastry thawed
  • 200 ml Cream
  • 1 tablespoon Butter
  • 1 teaspoon Salt
  • 0.5 teaspoon Black Pepper

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de kipfilet tot goudbruin.
  3. Voeg de prei toe en bak tot deze zacht is.
  4. Voeg de room, zout en peper toe en laat het geheel indikken.
  5. Giet het mengsel in een ovenschaal en bedek met bladerdeeg.
  6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Chicken Pie, Kippenpastei
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!