Bladerdeeg Kip Broccoli Pastei Recept
Een heerlijke pastei met bladerdeeg, kip en broccoli. Perfect voor een gezellige maaltijd.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 500 g Kipfilet in blokjes gesneden
- 1 stuk Broccoli in roosjes gesneden
- 1 pak Bladerdeeg ontdooid
- 200 ml Room kookroom
- 1 stuk Ei losgeklopt
- 1 stuk Ui gesnipperd
- 2 teentjes Knoflook fijngehakt
- naar smaak Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de kipfilet in een pan tot deze goudbruin is.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de broccoli toe en bak nog 5 minuten.
Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het bladerdeeg erop.
Schep het kip-broccoli mengsel op het bladerdeeg en vouw de randen omhoog.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
Bak de pastei 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 150mg | Iron: 3mg