Ga terug
+ servings
bladerdeeg-berenklauwen-recept

Bladerdeeg Berenklauwen Recept

Een eenvoudig en lekker bladerdeeg recept voor berenklauwen.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 1 pak Bladerdeeg ontdooid
  • 100 g Suiker
  • 1 stuk Ei losgeklopt

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
  3. Snijd het deeg in stroken van ongeveer 2 cm breed.
  4. Bestrooi de stroken met suiker en rol ze op tot berenklauwen.
  5. Leg de berenklauwen op een bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  6. Bak de berenklauwen in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Bladerdeeg, Puff Pastry
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!