Ga terug
+ servings
bananenpannenkoekenrecept

Bananenpannenkoekenrecept

Heerlijke en gemakkelijke bananenpannenkoeken voor een snel ontbijt of een zoete traktatie.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 2 Bananen rijp en geprakt
  • 2 Eieren
  • 100 g Bloem
  • 200 ml Melk
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 el Suiker
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Prak de bananen in een mengkom.
  2. Voeg de eieren toe en klop goed door.
  3. Voeg de bloem, melk, bakpoeder, suiker en zout toe. Meng tot een glad beslag.
  4. Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
  6. Serveer warm met je favoriete toppings.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 5g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 150mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Pancakes/Pannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!