Bananennootbroodrecept
Heerlijk en makkelijk te maken bananennootbrood.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 3 rijpe bananen geprakt
- ⅓ cup gesmolten boter
- 1 cup suiker
- 1 stuk ei losgeklopt
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl baksoda
- 1 snufje zout
- 1.5 cup bloem
- ½ cup gehakte walnoten
Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
In een grote kom, meng de geprakte bananen met de gesmolten boter.
Voeg de suiker, het losgeklopte ei en vanille-extract toe en meng goed.
Strooi de baksoda en zout over het mengsel en meng goed.
Voeg de bloem toe en meng tot alles net gemengd is. Roer de gehakte walnoten erdoor.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
Bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat het brood afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten, haal het dan uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Bananenbrood, Banana Bread