Bananenchocoladechipbroodrecept
Een heerlijk bananenbrood met chocoladechips, perfect voor ontbijt of een tussendoortje.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 100 g suiker
- 75 g gesmolten boter
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl baksoda
- ½ tl zout
- 190 g bloem
- 100 g chocoladechips
Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
Prak de bananen in een grote kom.
Voeg de suiker, gesmolten boter en vanille-extract toe en meng goed.
Voeg de baksoda en zout toe en meng opnieuw.
Voeg de bloem toe en meng tot alles net gemengd is.
Roer de chocoladechips erdoor.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
Bak gedurende 60 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat het brood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Banana Bread, Bananenbrood