Ga terug
+ servings
bananenchocoladechipbroodrecept

Bananenchocoladechipbroodrecept

Een heerlijk bananenbrood met chocoladechips, perfect voor ontbijt of een tussendoortje.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale Tijd: 1 uur 15 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 100 g suiker
  • 75 g gesmolten boter
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl baksoda
  • ½ tl zout
  • 190 g bloem
  • 100 g chocoladechips

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
  2. Prak de bananen in een grote kom.
  3. Voeg de suiker, gesmolten boter en vanille-extract toe en meng goed.
  4. Voeg de baksoda en zout toe en meng opnieuw.
  5. Voeg de bloem toe en meng tot alles net gemengd is.
  6. Roer de chocoladechips erdoor.
  7. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  8. Bak gedurende 60 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  9. Laat het brood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Banana Bread, Bananenbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!