Ga terug
+ servings
bananen-kokosbrood-recept

Bananen Kokosbrood Recept

Heerlijk en eenvoudig bananen kokosbrood recept.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 3 rijpe bananen geprakt
  • 2 cups bloem
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • ½ teaspoon zout
  • ½ cup kokosrasp
  • ½ cup suiker
  • ½ cup gesmolten boter
  • 2 eieren licht geklopt
  • 1 teaspoon vanille-extract

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
  2. In een grote kom, meng de geprakte bananen, gesmolten boter, suiker, eieren en vanille-extract.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en kokosrasp toe. Meng tot alles goed gecombineerd is.
  4. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  5. Bak gedurende 50 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat het brood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en serveert.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Banana Bread, Bananenbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!