Ga terug
+ servings
bananen-havermoutkoekjes-recept

Bananen Havermoutkoekjes Recept

Heerlijke en gezonde bananen havermoutkoekjes, perfect voor een snel ontbijt of een gezonde snack.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Cursus: Snack, Tussendoortje
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 120 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 2 stuks Bananen rijp
  • 100 g Havermout
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Vanille-extract
  • 50 g Rozijnen

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Prak de bananen in een mengkom tot een gladde massa.
  3. Voeg de havermout, kaneel, vanille-extract en rozijnen toe aan de geprakte bananen en meng goed.
  4. Maak kleine hoopjes van het mengsel op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  5. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 2g | Fat: 1g | Sodium: 1mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 10g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 10mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Gezond, Healthy
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!