Go Back
+ servings
bananen-havermoutbrood-recept

Bananen Havermoutbrood Recept

Een heerlijk en gezond bananen havermoutbrood recept, perfect voor ontbijt of als tussendoortje.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minutes
Kooktijd: 50 minutes
Totale Tijd: 1 hour
Cursus: Breakfast/Breakfast, Snack, Tussendoortje
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 3 stuks Rijpe bananen
  • 2 cups Havermout
  • 2 stuks Eieren
  • 1 teaspoon Bakpoeder
  • 1 teaspoon Vanille-extract
  • ½ teaspoon Zout
  • ¼ cup Honing

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Prak de bananen in een grote kom.
  3. Voeg de eieren, honing, en vanille-extract toe en meng goed.
  4. Voeg de havermout, bakpoeder, en zout toe en meng tot een glad beslag.
  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  6. Bak gedurende 50 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 150mg | Potassium: 300mg | Fiber: 4g | Sugar: 10g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Banana/Banaan, Healthy, Gezond, Oatmeal/Havermout
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!