Go Back
+ servings
bananen-courgette-brood-recept

Bananen Courgette Brood Recept

Een heerlijk en gezond brood gemaakt van bananen en courgette.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 1 hour
Totale Tijd: 1 hour 15 minutes
Cursus: Breakfast/Brunch, Ontbijt/Brunch
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 3 stuks Rijpe bananen
  • 1 stuks Courgette, geraspt
  • 2 cups Bloem
  • 1 tl Bakpoeder
  • ½ tl Baking soda
  • ½ tl Zout
  • ½ cup Suiker
  • ¼ cup Olie
  • 1 tl Vanille-extract
  • 2 stuks Eieren

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
  2. Prak de bananen in een grote mengkom.
  3. Voeg de geraspte courgette, suiker, olie, vanille-extract en eieren toe. Meng goed.
  4. Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng tot alles net gemengd is.
  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  6. Bak gedurende 60 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm, haal het er dan uit en laat volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 200mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Banana Bread, Bananenbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!