Go Back
+ servings
bananen-chocolade-chip-pannenkoeken-recept

Bananen Chocolade Chip Pannenkoeken Recept

Heerlijke pannenkoeken met banaan en chocolade chips. Perfect voor een zoet ontbijt of brunch.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale Tijd: 30 minutes
Cursus: Breakfast/Brunch, Ontbijt/Brunch
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen geprakt
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 250 ml melk
  • 1 ei losgeklopt
  • 50 g chocolade chips
  • 2 el boter gesmolten

Instructies 

  1. In een grote kom, prak de bananen tot een gladde massa.
  2. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan de geprakte bananen en meng goed.
  3. Giet de melk erbij en voeg het losgeklopte ei toe. Meng tot een glad beslag.
  4. Roer de chocolade chips en gesmolten boter door het beslag.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in met boter of olie.
  6. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en bak tot er belletjes aan de oppervlakte verschijnen. Draai om en bak de andere kant goudbruin.
  7. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 8g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 300mg | Potassium: 350mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 100mg | Iron: 1.5mg

Trefwoorden

Pancakes, Pannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!