Ga terug
+ servings
baked-alaska-recept

Baked Alaska Recept

Een heerlijk dessert met ijs, cake en meringue.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale Tijd: 40 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 1 liter Vanille-ijs zacht
  • 1 stuk Cake ronde vorm
  • 4 stuks Ei alleen eiwitten
  • 200 gram Suiker

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  2. Leg de cake op een bakplaat en bedek met het zachte vanille-ijs.
  3. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe tot een glanzende meringue ontstaat.
  4. Bedek het ijs en de cake volledig met de meringue.
  5. Bak in de oven gedurende 5-10 minuten tot de meringue goudbruin is.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 100mg | Potassium: 150mg | Sugar: 35g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Baked Alaska, Gebakken Alaska
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!