Armeense Pizza's Recept
Een heerlijke Armeense pizza met een unieke mix van kruiden en smaken.
Print Recept
Pin Dit
Deeg
- 500 g Bloem
- 7 g Droge gist
- 300 ml Water lauw
- 1 teaspoon Zout
- 2 tablespoon Olijfolie
Topping
- 200 g Gehakt rund of lam
- 1 Ui fijngehakt
- 2 tablespoon Tomatenpuree
- 1 teaspoon Paprikapoeder
- 1 teaspoon Komijn
- 1 teaspoon Zout
- 1 teaspoon Zwarte peper
1. Meng bloem, gist, zout en water om het deeg te maken. Laat het 1 uur rijzen.
2. Verwarm de oven voor op 220°C.
3. Meng alle topping ingrediënten in een kom.
4. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit.
5. Verdeel de topping over het deeg.
6. Bak de pizza's 15 minuten in de oven.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 15g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 600mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg