Ga terug
+ servings
armeense-pizzas-recept

Armeense Pizza's Recept

Een heerlijke Armeense pizza met een unieke mix van kruiden en smaken.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Armenian, Armeens
Porties: 4 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Deeg

  • 500 g Bloem
  • 7 g Droge gist
  • 300 ml Water lauw
  • 1 teaspoon Zout
  • 2 tablespoon Olijfolie

Topping

  • 200 g Gehakt rund of lam
  • 1 Ui fijngehakt
  • 2 tablespoon Tomatenpuree
  • 1 teaspoon Paprikapoeder
  • 1 teaspoon Komijn
  • 1 teaspoon Zout
  • 1 teaspoon Zwarte peper

Instructies 

  1. 1. Meng bloem, gist, zout en water om het deeg te maken. Laat het 1 uur rijzen.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 220°C.
  3. 3. Meng alle topping ingrediënten in een kom.
  4. 4. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit.
  5. 5. Verdeel de topping over het deeg.
  6. 6. Bak de pizza's 15 minuten in de oven.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 15g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 600mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg

Trefwoorden

Pizza, Pizza
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!