Go Back
+ servings
appelcake-recept

Appelcake Recept

Een heerlijke en eenvoudige appelcake.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale Tijd: 1 hour
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 2 Eieren
  • 100 g Boter gesmolten
  • 2 tl Bakpoeder
  • 2 Appels geschild en in plakjes
  • 1 tl Kaneel
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de cakevorm in en bestuif met bloem.
  3. Mix de suiker en eieren tot een luchtig mengsel.
  4. Voeg de gesmolten boter toe en mix goed door.
  5. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zout en voeg toe aan het mengsel.
  6. Spatel de plakjes appel door het beslag.
  7. Giet het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de cake afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Apple Cake, Appelcake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!