Appelcake Recept
Een heerlijke en eenvoudige appelcake.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Bloem
- 150 g Suiker
- 2 Eieren
- 100 g Boter gesmolten
- 2 tl Bakpoeder
- 2 Appels geschild en in plakjes
- 1 tl Kaneel
- 1 snufje Zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de cakevorm in en bestuif met bloem.
Mix de suiker en eieren tot een luchtig mengsel.
Voeg de gesmolten boter toe en mix goed door.
Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zout en voeg toe aan het mengsel.
Spatel de plakjes appel door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de cake afkoelen voor het serveren.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg