Appel Pannenkoeken Recept
Heerlijke appel pannenkoeken, perfect voor een ontbijt of dessert.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 2 Eieren
- 250 ml Melk
- 125 g Bloem
- 2 Appels geschild en in dunne plakjes
- 1 tl Kaneel
- 1 snufje Zout
- 30 g Boter voor bakken
Klop de eieren los in een mengkom.
Voeg de melk toe en meng goed.
Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel. Roer tot een glad beslag.
Voeg de kaneel en zout toe en meng goed.
Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Giet een beetje beslag in de pan en leg een paar plakjes appel erop.
Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak de andere kant.
Herhaal met de rest van het beslag en de appels.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 6g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg