Ananas Ondersteboven Taart Recept
Een heerlijke ananas ondersteboven taart die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 100 g boter gesmolten
- 200 g suiker
- 1 blik ananasringen uitgelekt
- 200 g bloem gezeefd
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 2 eieren
- 120 ml melk
- 1 tl vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180°C.
Giet de gesmolten boter in de bakvorm en strooi 100 g suiker gelijkmatig over de boter.
Leg de ananasringen op de suikerlaag.
In een mengkom, meng de bloem, bakpoeder en zout.
In een andere kom, klop de eieren en de resterende suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de melk en vanille-extract toe en meng goed.
Voeg de droge ingrediënten toe aan het eimengsel en roer tot een glad beslag.
Giet het beslag over de ananasringen in de bakvorm.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de taart 10 minuten afkoelen voordat je hem omdraait op een serveerschaal.
Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Pineapple Upside-Down Cake, Ananas Ondersteboven Taart